NEW SCHOOL IN VILNIUS

Task

To design a new modern progymnasium building about 10.000m2. The site plan correction according to the solutions of the new detailed plan.

Solution

The building exterior finish is matched to the large-panel building constructions that prevail in the environment. It is proposed to provide polished concrete texture facade plaster materials and imitate mounting joints. Gloom of the polished concrete and the organic texture acts as a counterweight to the facade zones, in which the youthful active colour combination is introduced. Thus contrasting, but not competing, “quiet” and “active” planes are distinguished, in this way the harmonization of facades is achieved. Four new additional classes and their auxiliary facilities are provided. The sports area extension is performed, its volume is expanded beyond the configuration of the rectangular building plan configuration.

Type of construction

New construction, competitive work

 

Date

2017

Category

Public