Courthouse in Ukmergė

Task

To design the building, taking into account the atypical urban situation, by implementing complex courthouse technological requirements.

Solution

The building is designed as a connecting block angle element of two- building morphotypes. The two-storey part of the building is parallel to the street Deltuva and complements the perimetric dotted distribution street’s evolvent. Single-storey part of the building with meeting rooms is parallel to A. Smetonos street and is reacting to the street’s homestead building type distribution scale. The building exterior clearly reflects the interior functional structure. There is a clear separation of administrative and public parts of the building. Building facades and their rhythmics are designed according to the adjacent cultural heritage building’s facades.

Construction type

New construction

Date

January 30, 2015

Category

Public